Skip to main content

Is hennepzaad echt zo’n superfood als dat de meeste mensen beweren of is het een hype die ook weer overwaait? Wij zijn ervan overtuigd dat het zeker geen hype is en dat het een zeer positief effect heeft op je algehele gezondheid. Dat leggen we natuurlijk graag aan je uit! 

Belangrijke vitamines in hennepzaad

Hennepzaad bevat ontzettend veel vitamines die een positief effect hebben op je gezondheid. Neem bijvoorbeeld de vitamine B die er in aanwezig is, dit zorgt voor een optimale energiehuishouding. Vitamine E heeft invloed op de stofwisseling in cellen en biedt bescherming aan de bloedbaan, cellen en het weefsel. Ook bevat hennepzaad vitamine C wat als antioxidant werkt en de opname van ijzer gemakkelijker maakt. Je kunt je voorstellen dat de rijke hoeveelheid aan vitamines een positief effect heeft op je algehele gezondheid. Maar er is meer! 

Mineralen in hennepzaad 

Naast vitamines zijn er in hennepzaad ook verschillende mineralen aanwezig die een belangrijke rol spelen in onze energiehuishouding en zorgen voor een normale groei en ontwikkeling. De kleine zaadjes bevatten onder andere calcium, fosfor, ijzer, magnesium en zink. Calcium draagt bij aan de opbouw en het onderhoud van onze botten en het gebit. Daarbij heeft het invloed op de werking van zenuwen en spieren. Fosfor heeft weer invloed op de energievoorziening in ons lichaam en levert daarnaast ook een bijdrage aan sterke botten. Magnesium is belangrijk voor onze geestelijke gezondheid en energiestofwisseling, ook speelt het een rol bij de overdracht tussen zenuwprikkels. Zink levert een bijdrage aan onze weerstand, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes. Dit is slechts een greep van de mineralen die terug te vinden zijn in hennepzaad. Al met al leveren bovenstaande mineralen een belangrijke bijdrage aan jouw algehele gezondheid. 

Omega-3 en -6 balans

In hennepzaad is de juiste verhouding omega-3 en omega-6 aanwezig. In ons westerse voedingspatroon eten wij teveel omega-6 vetzuren, wat voor nare ontstekingen in ons lichaam kan zorgen. Door de juiste balans in vetzuren kan hennepzaad bijdragen aan een gezonde huid, goede werking van onze gewrichten en hart- en bloedvaten. Ook heeft het een positieve invloed op het geheugen. 

Essentiële aminozuren in hennepzaad

Aminozuren kun je zien als de bouwstenen voor eiwitten in lichaamscellen. Essentiële aminozuren zijn aminozuren die niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. Je dient deze daarom uit voeding te halen. Hennepzaad bevat belangrijke essentiële aminozuren, zoals Arginine, Leucine en Valine. Aminozuren spelen een rol bij onder andere het vervoeren en de opslag van voedingsstoffen, de aanmaak van cellen, onze spijsvertering, energieproductie en de opbouw en het onderhoud van spieren. Ook heeft het invloed op de aanmaak van bindweefsel en de groei van onze botten. Je kunt je waarschijnlijk voorstellen dat het belangrijk is voldoende essentiële aminozuren binnen te krijgen. In onze webshop vind je onze Natural Green Hearts, hierbij staat het aminozuren profiel van hennepzaad uitgeschreven. 

Zelf ervaren wat hennepzaad met jou doet? Door de nootachtige smaak voeg je het gemakkelijk toe aan je dagelijkse voeding. Onze favoriete hennepzaad recepten vind je hier

Leave a Reply