Skip to main content

Verwen smoothie

By 19 mei 2020september 2nd, 2021Recepten

Verwen smoothie met hennepzaden

Dit is een lekkere verwen smoothie met gepelde hennepzaden. Er zijn alleen natuurlijke producten gebruikt. Zo lekker kan gezond zijn.

Ingrediënten

Gebruik de volgende ingrediënten voor deze verwen smoothie:

  • 2 bananen, bevroren en in plakjes
  • 4 eetlepels pindakaas (of notenpasta)
  • 2 eetlepels gepelde hennepzaden van Primal Health
  • 4 eetlepels havermout
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 250 ml amandelmelk

Bereiding

  1. Snijd de bananen een dag van tevoren in plakjes, doe die in een plastic zakje en leg het in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat je smoothie een romige en milkshake-achtige consistentie krijgt. Nog makkelijker: zorg dat je altijd een voorraadje met plakjes banaan in je vriezer hebt liggen, aangezien je ingevroren banaan minstens 3 weken kunt bewaren. Op die manier kun je altijd heel makkelijk en snel bevroren banaan aan je smoothie toevoegen.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de cacao nibs, in een blender. Mix tot de smoothie een lobbige van structuur is.
  3. Strooi de rauwe cacao nibs over de smoothie en enjoy!

Wist je dat….

Wist je dat hennepzaad wordt gezien als superfood? Het is voedzaam en gezond voor lichaam en geest. De zaden hebben bevatten veel vitaminen (B1, B2, B6, E, K1), mineralen (magnesium, ijzer, zink, koper, calcium, natrium) en vezels.

De omega 3-vetzuren in hennepzaden zijn een belangrijke brandstof en werken ook nog eens ontstekingsremmend. Daarbij zijn hennepzaden een goede bron voor hoogwaardige niet-dierlijke eiwitten en ze brengen je slaap, hormoonhuishouding en spijsvertering in balans. Fijn om te weten: ze bevatten geen THC dus nee ook hier wordt je niet high van! Ze zijn ook gemakkelijk te verwerken in je gerechten zoals; salades, smoothies, kwark of net als ik deed bij mijn overnight oats!