Skip to main content

Vegan proteïne chocolade wentelteefjes

Deze vegan proteïne chocolade wentelteefjes zijn makkelijk te maken. Wij zouden er van blijven kunnen eten…. Zeker met zulke dikke sneden notenbrood. Deze wentelteefjes bevatten veel plantaardige eiwitten en zijn gezond voor de darmen door het gebruik van bakbanenmeel. Je kunt dit ook vervangen door amandelmeel.

Dit recept is gemaakt door Jolien Maho van Gezond? Gezien! Voor meer informatie, volg haar instagram account: gezond_gezien.

Ingrediënten

Voor het maken van deze vegan proteïne wentelteefjes, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 scoop vegan proteïne van Primal Health (chocolade)
  • 2 sneden notenbrood
  • 1 eetlepel cacaopoeder puur
  • 1 flinke eetlepel bakbananenmeel
  • 175 milliliter plantaardige melk

Afwerking: kokosyoghurt, abrikoos, aardbei, granola, kokosrasp, bloem komkommerkruid.

Bereiding

Mix het proteïne poeder, bakbananenmeel, cacaopoeder en de melk tot een gladde massa. Dop de 2 kanten van het brood in het mengsel. Bak in een anti-kleefpan in kokosolie op middelhoog vuur tot het een beetje een korst vormt. Draai om en bak nog een 2-tal minuten.

Werk af met kokosyoghurt, abrikoos, aardbei, granola, kokosrasp en de bloempjes van het komkommerkruid.