Skip to main content

Een heerlijke vegan pompoencake voor deze herfst. De herfst is in volle gang en dit betekent natuurlijk pompoenen in overvloed! Pompoen wordt vaak gebruikt in hartige gerechten zoals curry’s of stampotten maar je kunt er ook heerlijk mee bakken. Dit recept bevat koek en speculaaskruiden wat echt voor dat herfstgevoel zorgt. En geen zorgen als je niet van pompoen houdt, dit proef je uiteindelijk niet terug in de cake. Kortom, een heerlijk makkelijk recept voor een vegan pompoen speculaas cake.

Vegan pompoencake

Het recept is geschikt voor veganisten omdat er geen gebruik gemaakt wordt van dierlijke producten.  Door de heerlijke zachte pompoenpuree is er geen ei nodig en daarnaast wordt er gebruik gemaakt van plantaardige melk.  Maar deze zachte smeuïge cake is ook heerlijk als je geen plantaardige leefstijl hebt.

ingrediënten vegan pompoencake
Ingrediënten cake:

500 gr pompoen
125 ml amandelmelk
60 gr kokosolie
20 gr Natural Green Protein
20 gr All Vegan Protein vanille
185 gr speltmeel
20 gr bakpoeder
80 gr kokosbloesemsuiker
2,5 tl koek en speculaaskruiden
1 tl vanille extract

Ingrediënten topping:

150 ml vegan kwark
20 gr All Vegan Protein vanille
Handje gehakte amandelen
Koek en speculaaskruiden

Bereidingswijze vegan pompoencake:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C .
  2. Snijd de pompoen in blokjes en haal de schil eraf. Kook de pompoen zacht in ongeveer 20 minuten. Pureer deze vervolgens helemaal glad samen met de amandelmelk. Voeg hierna ook de kokosolie toe.
  3. Voeg alle droge ingrediënten toe en mix weer tot een glad beslag.
  4. Bak de vegan pompoencake af in de oven voor 45 minuten.
  5. Mix de vegan kwark samen met de proteïne poeder en zet even in de koelkast.
  6. Laat vervolgens volledig afkoelen voordat je de topping eroverheen giet. Strooi de amandelen en de kruiden er als finishing touch overheen. Van de vegan pompoen speculaas cake kan je ongeveer 10 plakjes snijden.

vegan pompoen speculaas cake

Voedingswaarde per plakje inclusief topping:

198 kcal – 8 gram vet – 15 gram koolhydraten – 8 gram eiwitten

Op zoek naar een ander vegan recept? Probeer dan eens onze vegan chocolademousse, een eenvoudig recept met slechts vier ingrediënten. Eet smakelijk!