Skip to main content

Snackplank met vegan proteïne poeder

Het recept van deze snackplank met vegan proteïne poeder is gemaakt door Anke Schaddelee van Balans in de keuken. Voor meer informatie, volg haar instagram account: balans in de keuken.

Het wereld record planking staat op: 3 uur, 7 minuten en 22 seconden. Maar ik kan deze plank een stuk sneller leegeten! Jij ook?

Ingrediënten

  • 100 gram cannellini bonen
  • 1 ei (M)
  • 50 ml vloeibaar eiwit
  • 15 gram vegan eiwitpoeder van Primal Health (vanille)

Ingrediënten kwark laag

  • 250 gram magere kwark stracciatella
  • 2 blaadjes gelatine

Topping

  • 10 gram chocolate chunks

Bereidingswijze

  1. Spoel de cannellini bonen af met water
  2. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een egaal beslag
  3. Bekleed de bodem van een springvorm (14 cm) met bakpapier en vet de randen in
  4. Giet het beslag in de springvorm en bak in de oven af op 175 graden, zo’n 15-18 minuten
  5. Laat de bodem goed afkoelen
  6. Vervolgens kun je aan de slag met de kwarklaag. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water
  7. Ondertussen warm je de kwark op, kijk uit dat het niet gaat koken! Als de gelatine is geweekt, voeg je dit toe aan de kwark en blijf je roeren totdat deze is opgelost in de kwark
  8. Giet de kwark op de taartbodem, top optioneel af met nog wat chocolade chunks en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Maar voor het beste resultaat laat je hem een nachtje in de koelkast staan
  9. Serveer aan je gasten of verorber hem mooi zelf

Voedingswaarden (totaal)
KCAL: 436 / P: 50,8 / F: 10,4 / C: 27,6