0

Veilig betalen Gratis verzending in Nederland en België Kwalitatief, effectief en duurzaam

Proteïne chocoladereep

By 28 mei 2020september 1st, 2020Recepten

Lekker verantwoord tussendoortje!

Deze chocoladereep bevat enkel plant-based ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen zoals smaak- en zoetstoffen. Niet alleen ideaal als verantwoord tussendoortje om de zoete trek te stillen, maar ook lekker als energiebommetje voordat je gaat sporten, of als snack in de avond.

Ingrediënten:

  • 200 gram dadels
  • 1 eetlepel pindakaas of amandelpasta
  • 2 eetlepels Natural Green Protein van Primal Health
  • 1,5 theelepel maca poeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje zeezout
  • 50 gram ongezouten pinda’s
  • 60 gram havermout
  • 60 gram pure chocola
  • Scheutje ongezoete amandelmelk of water (50 ml)

Keukenspullen:

  • Keukenmachine

Bereiding:

  1. Laat de dadels (zonder pit) 10 minuten weken in heet water
  2. Giet de dadels af en mix dit samen met de proteïne, maca poeder, kaneel, zeezout en pindakaas tot een dikke paste. Gebruik hiervoor een keukenmachine
  3. Mix vervolgens ¼ deel van deze dikke pasta, een scheutje amandelmelk / water en het havermout met elkaar tot er een dikke substantie ontstaat. Tip: kneed het mengsel met je handen tot een compact deeg
  4. Vul een bakvorm met bakpapier en schep het deeg hierin. Dit vormt de onderkant van de plant-based chocoladereep
  5. Verdeel dit goed en druk stevig aan door de onderkant van een lepel te gebruiken
  6. Mix de rest van de dikke pasta van dadels met nog 50 ml heet water, dit vormt de karamelpasta
  7. Verdeel dit vervolgens over de zojuist gecreëerde onderkant van de repen
  8. Strooi hier de pinda’s overheen
  9. Plaats het bakvorm voor 1 uur in de vriezer
  10. Smelt na 1 uur de chocolade au bain-marie
  11. Leg een rooster met daarop een vel bakpapier klaar
  12. Gebruik een scherp mes om 8 chocoladerepen uit de bakvorm te snijden
  13. Verdeel de gesmolten chocolade over de repen
  14. Plaats de plant-based chocoladereep nu voor ca 15 minuten in de vriezer zodat de chocolade hard kan worden

Lekker verantwoord tussendoortje!

Deze chocoladereep bevat enkel plant-based ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen zoals smaak- en zoetstoffen. Niet alleen ideaal als verantwoord tussendoortje om de zoete trek te stillen, maar ook lekker als energiebommetje voordat je gaat sporten, of als snack in de avond.

Ingrediënten:

  • 200 gram dadels
  • 1 eetlepel pindakaas of amandelpasta
  • 2 eetlepels plantaardige proteïne van Primal Health
  • 1,5 theelepel maca poeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje zeezout
  • 50 gram ongezouten pinda’s
  • 60 gram havermout
  • 60 gram pure chocola
  • Scheutje ongezoete amandelmelk of water (50 ml)

Keukenspullen:

  • Keukenmachine

Bereiding:

  1. Laat de dadels (zonder pit) 10 minuten weken in heet water
  2. Giet de dadels af en mix dit samen met de proteïne, maca poeder, kaneel, zeezout en pindakaas tot een dikke paste. Gebruik hiervoor een keukenmachine
  3. Mix vervolgens ¼ deel van deze dikke pasta, een scheutje amandelmelk / water en het havermout met elkaar tot er een dikke substantie ontstaat. Tip: kneed het mengsel met je handen tot een compact deeg
  4. Vul een bakvorm met bakpapier en schep het deeg hierin. Dit vormt de onderkant van de plant-based chocoladereep
  5. Verdeel dit goed en druk stevig aan door de onderkant van een lepel te gebruiken
  6. Mix de rest van de dikke pasta van dadels met nog 50 ml heet water, dit vormt de karamelpasta
  7. Verdeel dit vervolgens over de zojuist gecreëerde onderkant van de repen
  8. Strooi hier de pinda’s overheen
  9. Plaats het bakvorm voor 1 uur in de vriezer
  10. Smelt na 1 uur de chocolade au bain-marie
  11. Leg een rooster met daarop een vel bakpapier klaar
  12. Gebruik een scherp mes om 8 chocoladerepen uit de bakvorm te snijden
  13. Verdeel de gesmolten chocolade over de repen
  14. Plaats de plant-based chocoladereep nu voor ca 15 minuten in de vriezer zodat de chocolade hard kan worden