Skip to main content

Overnight Oats met gepelde hennepzaden. Een super ontbijt waar je gelijk energie van krijgt!

Dit recept is gemaakt door Rochelle Bosman (voedingsdeskundige). Voor meer informatie, volg haar instagram account: Rochelle Bosman.

Ingrediënten Overnight Oats

Voor het maken van deze overnight oats (2 personen), heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 80 gram havermout
  • 2 eetlepels chaizaden
  • 400 ml havermelk

Topping (voor in een weckpot):

  • 2 kleine handjes rozijnen
  • 90 gram gedroogde abrikozen
  • 1 steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • klein theelepeltje gemberpoeder

Overige topping:

Bereiding

De havermout kun je van te voren maken. Meng de havermout, melk en chiazaden in ene afsluitbaar bakje en laat deze een nacht lekker weken.

Maak ook van te voren de abrikozen compote, zodat je in de ochtend nog maar weinig werk te doen hebt. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en doe deze met de rozijnen in een pannetje water. Zorg ervoor dat alles net onder water staat.

Voeg een gebroken kaneelstokje, 2 theelepels gemberpoeder en een steranijs toe. Breng aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen. Wanneer dit klaar is, laat het afkoelen en zet het in een weckpot in de koeling.

Zo je voorbereidingen zijn getroffen. Nu hoef je in de ochtend alleen nog je havermout even op te warmen (eventueel met wat extra water in een pannetje). Voeg je compote toe (deze kan ook warm geserveerd worden). Snijd de appel en peer in stukjes en voeg ook toe samen met een theelepel kaneel (per kom) en als kers op de taart de hennepzaden en wat walnoten.

Wist je dat…

Wist je dat hennepzaad wordt gezien als superfood? Het is voedzaam en gezond voor lichaam en geest. De zaden hebben bevatten veel vitaminen (B1, B2, B6, E, K1), mineralen (magnesium, ijzer, zink, koper, calcium, natrium) en vezels.

De omega 3-vetzuren in hennepzaden zijn een belangrijke brandstof en werken ook nog eens ontstekingsremmend. Daarbij zijn hennepzaden een goede bron voor hoogwaardige niet-dierlijke eiwitten en ze brengen je slaap, hormoonhuishouding en spijsvertering in balans.

Fijn om te weten; ze bevatten geen THC dus nee ook hier wordt je niet high van! Ze zijn makkelijk te verwerken in je gerechten zoals; salades, smoothies, kwark of net als ik deed bij mijn overnight oats!