Skip to main content

Ons verhaal

Wie zijn de gezichten achter Primal Health? Ons verhaal

Dat zijn Ramon Thijssen (39 jaar) en Martijn Ligtenberg (49 jaar). Zij kennen elkaar al lange tijd vanuit de financiële wereld. Ramon werkte 17 jaar als accountant. Martijn heeft 20 jaar gewerkt als finance professional in diverse sectoren met de nadruk op de productie van medische hulpmiddelen, waarbij kwaliteit centraal staat. Dit is Ons Verhaal!

Eind december 2019 hebben zij het roer omgegooid om hun passie en gevoel te volgen en besloten om Primal Health op te richten. Martijn was al zelfstandige en Ramon heeft zijn baan opgezegd om de volle aandacht te kunnen geven aan hun bedrijf.

Maar waarom Primal Health?

De sport- en voedingswereld zijn geen onbekend terrein voor Ramon & Martijn. Ramon is fanatiek sporter (cross-fit, obstacle runs, hardlopen) en heeft de laatste jaren een betere kijk gekregen op de kracht van het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam en de voedingswereld, met dank aan zijn toegewijde partner Ellen Beumers (sportfysio). Ook veel inspiratieve personen hielpen en helpen Ramon daarbij zoals, Wim Hof (wimhofmethod), Richard de Leth (oersterk). Ramon heeft ervaren dat natuurlijke voeding een positieve invloed heeft op een gezonde en gebalanceerde leefstijl. Deze gezonde leefstijl zorgt daarnaast ook voor een sterker immuunsysteem. Dit uit zich bij Ramon in onder andere fitheid, minder spierpijn, betere nachtrust, betere gemoedstoestand en een ziekteverzuim van 0%(!!).  Martijn houdt erg van sport, met name in teamverband. De laatste jaren is er meer een drang ontstaan om fitter en gezonder te gaan leven en een betere balans in het leven na te streven. Hieruit is het idee voor Primal Health ontstaan.

Waar staat Primal Health voor?

Primal Health gelooft in de kracht van het zelfherstellend vermogen van ons menselijk lichaam. Maar wat is dat eigenlijk? Wij leggen het je uit!

Elk individu heeft van oorsprong de oerkracht om te overleven. Dit gaat niet vanzelf, je zult er bewust aandacht aan moeten besteden. Hier krijg je energie van. Belangrijke elementen om je gezondheid en je immuunsysteem te versterken zijn, bewegen, sporten, gezond eten, buitenlucht, ontspanning en doen wat je oprecht leuk vindt.

Primal Health vindt dat hier te weinig serieuze aandacht naar uitgaat in het leven. In de huidige maatschappij wordt de nadruk helaas teveel gelegd op werken (economisch nuttig zijn), een ongezonde snelle hap en bij klachten het voorschrijven van medicijnen om die klachten te onderdrukken in plaats van preventief beleid te voeren. Ook wordt (buiten)sport en ontspanning te weinig gestimuleerd vanuit werkgevers. Het leveren van productie staat voorop en de druk om 24/7 bereikbaar te zijn is enorm gegroeid de afgelopen jaren. Met als gevolg veel burn-out’s, een hoog ziekteverzuim, ontevredenheid en overgewicht.

Wat kan Primal Health voor jou betekenen?

Wij geloven in de kracht van wat moeder natuur te bieden heeft. Wij richten ons op de beste natuurlijke supplementen die goed opgenomen worden door het menselijk lichaam en bijdragen aan een gezonde basisvoeding en een sterker immuunsysteem. Wij leveren je de natuurlijke voedingssupplementen die voor jou belangrijk zijn. Deze zijn afkomstig uit Europa van erkende / gecertificeerde leveranciers en worden uitvoerig getest (intern/ extern). Kwaliteit, effectiviteit en duurzaamheid zijn belangrijke aspecten waar Primal Health zich op focust.

Het doel van onze natuurlijke supplementen

Ons doel is om meer bewustwording te creëren van wat de natuur ons te bieden heeft en bewuster om te gaan met voeding en het milieu. Daarom hebben wij onder andere gekozen voor de legale hennepplant. Maar waarom nu de hennepplant?

De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

  • de hennepplant is van nature diep geworteld waardoor deze essentiële voedingswaarde onttrekt uit moeder natuur;
  • de hennepplant levert een grote bijdrage in het omzetten van CO2 in zuurstof, ofwel schone lucht;
  • de hennepplant bevat van nature veel soorten cannabinoïden, eiwitten, essentiële aminozuren, vetzuren (waaronder Omega-3), vezels, mineralen en vitamines.

Helaas wordt de hennepplant snel geassocieerd met de wietplant/cannabisplant. Echter, de hennepplant bevat geen of zeer weinig tetrahydrocannabinol (THC) en is een legale cannabisvariant. De producten die Primal Health aanbiedt voldoen aan de van toepassing zijnde regelgeving. Onze leveranciers laten elke batch toetsen door onafhankelijke instanties en voldoen aan de kwaliteitseisen.

Onze natuurlijke voedingssupplementen

Hierin is bijna de complete hennepplant verwerkt, dus 100% pure en 100% natuurlijke voedingssupplementen.

Wij bieden vooralsnog de volgende natuurlijke voedingssupplementen aan:

Onze supplementen kunnen dagelijks gebruikt worden en ondersteunen een gezonde en gebalanceerde leefstijl voor jong en oud, van wandelaar tot fanatieke sporter. De full-spectrum hemp aroma met CBD olie gebruik je bijvoorbeeld in de ochtend en avond, de gepelde hennepzaden in havermout, muesli, met yoghurt, door een salade of over een cake, en de plantaardige hennep proteïne in combinatie met kokosmelk of in je zelfgemaakte smoothie.

In de nabije toekomst zullen wij meer natuurlijke voedingssupplementen blijven ontwikkelen en aanbieden. Daarbij staat centraal dat elk supplement natuurlijke ingrediënten bevat van de beste gecertificeerde kwaliteit uit Europa en met de hoogste effectiviteit. De verpakking staat daarbij ook centraal, deze dient zo duurzaam/ recyclebaar mogelijk te zijn. Helaas ervaren wij momenteel dat we nog niet alle voedingssupplementen in 100% duurzame/ recyclebare verpakkingen kunnen aanbieden. Dit komt doordat kwaliteit en houdbaarheid nog niet 100% gegarandeerd kan worden. Hier werken we op het moment hard aan, zodat we dit in de toekomst kunnen verbeteren.

Wij willen ons ontwikkelen, daarvoor hebben we jouw mening nodig!

Primal Health staat open voor vernieuwing en daarvoor is jullie feedback van belang. Met behulp van jullie bijdrage en kennis kunnen wij onze producten blijven verbeteren  en verduurzamen. Zelf volgen wij samen met onze leveranciers (strategische partners) continu de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden (wetgeving). Heb jij wensen of ideeën over wat je graag in ons assortiment terug zou willen zien? Laat het ons weten. Stuur gerust een e-mail naar info@primalhealth.nl.