Skip to main content

Regelmatig wordt er gesproken over je weerstand, vaak wanneer je je ziek voelt of tijdens de wintermaanden, maar wat is weerstand nou eigenlijk precies? Het is een functie in het immuunsysteem en heeft te maken met de mate dat je lichaam je kan beschermen tegen schadelijke elementen, waaronder virussen en bacteriën. Het lichaam maakt hier antistoffen tegen aan en zorgt er op die manier voor dat je minder snel ziek wordt. Zonder je immuunsysteem zou je continu ziek ziek zijn, dus het is ontzettend belangrijk om je weerstand op peil te houden. Hoe je een verminderde weerstand kunt verhogen lees je hieronder.

 

Mensen met een verminderde weerstand

Helaas is het zo dat sommige mensen een lage weerstand hebben en dus meer risico lopen om ziek te worden. Zo is het immuunsysteem bij baby’s en kinderen nog niet helemaal ontwikkeld. Hierdoor kan het lichaam zich minder goed weren tegen ziekteverwekkers. Daarnaast hebben ouderen en zwangere vrouwen vaak een minder sterk immuunsysteem. Ook het immuunsysteem van mensen met een bepaalde aandoening, die medicijnen moeten slikken of een medische behandeling moeten ondergaan, functioneert niet optimaal.

 

Weerstand verbeteren

Je gezondheid en een goede weerstand gaan hand in hand samen. Een verzwakt immuunsysteem kan onder andere komen door stress, te weinig lichaamsbeweging, slaapgebrek, een onevenwichtig voedingspatroon of ongezond leven. Probeer dus allereerst voldoende te bewegen en teveel stress te vermijden. Dagelijks een rondje wandelen of wekelijks je favoriete sport beoefenen, kunnen daarbij helpen. Een geschikte sportoutfit is daarbij stap één.

 

Lage weerstand

Daarnaast is voldoende drinken en het eten van vezels ook heel belangrijk. Geadviseerd wordt om 1,5 à 2 liter water dagelijks te drinken en probeer 30 tot 40 gram vezels te eten. Vezels vind je onder andere in volkorenproducten, peulvruchten, fruit en groenten. Kan jouw lichaam wel wat extra ‘hulp’ gebruiken om je immuunsysteem te versterken? Gebruik dan eens deze CBD olie. Deze olie heeft nog veel meer diverse positieve effecten, waaronder het tegengaan van vermoeidheid en het heeft een ontstekingsremmende werking.

Uw immuunsysteem op pijl houden? bekijk de voedingssupplementen shop.