Skip to main content

Hennepzaad kopen goed voor lichaam en geest

Hennepzaad is rijk aan talloze vitaminen en mineralen en is ook nog eens lekker van smaak. Niet voor niets dat het kopen van hennepzaad steeds populairder wordt.

Het is een belangrijke bron van niet- dierlijke eiwitten en heeft verschillende voordelen voor onder andere de hormoonhuishouding, onze slaap en de spijsvertering. Oftewel, hennepzaad is goed voor lichaam en geest.

Ontstekingsremmend

Door de omega 3 vetzuren in hennepzaad helpt het ontstekingen in het lichaam te voorkomen

Heerlijke nootachtige smaak

Voeg 2 tot 3 eetlepels hennepzaad toe aan je dagelijkse voeding voor een optimaal resultaat

Biologisch geteeld in Europa

Afkomstig van EU-gecertificeerde telers, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen

Biologische gepeld hennepzaad

Bij Primal Health koop je enkel biologisch gepeld hennepzaad. Alle producten zijn afkomstig van gecertificeerde Europese telers en de kwaliteit van onze producten staat altijd voorop. Hierdoor kunnen wij garanderen dat onze producten veelvuldig zijn onderworpen aan kwaliteitscontroles en zijn voorzien van een kwaliteitscertificaat. Je krijgt een 100% natuurlijk en puur product wanneer je bij Primal Health gepeld hennepzaad koopt. Alle producten zijn online te bestellen via onze webshop. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Voordelen van hennepzaad

Door het nemen van hennepzaad kun je verschillende lichamelijke en geestelijke voordelen ervaren. Te beginnen met de voordelen voor het hart. Door de hoeveelheid omega-3 in hennepzaad blijft de omega-3 en 6 verhouding in balans, waardoor ons hart extra wordt ondersteund en hartziekten kunnen worden verminderd. Daarnaast helpt een goede balans in omega vetzuren ontstekingen in het lichaam te verminderen. Ofwel hennepzaad heeft een natuurlijke ontstekingsremmende werking.

Dit biedt een veelvuldige oplossing voor ziektes waaraan ontstekingen ten grondslag liggen. Denk hierbij aan atopisch eczeem en acné, maar ook aan artritis en diabetes type 2. Ook voor de hormoonhuishouding biedt hennepzaad een prettige ondersteuning vanwege de goede vetzuren die het bevat.

Wat is gepeld hennepzaad?

Om een aantal onwaarheden uit de wereld te helpen; hennepzaad is niet verslavend en je wordt er niet high van. Het zijn de zaadjes van de hennepplant, die technisch gezien tot de notensoort behoren. Hennepzaad kenmerkt zich dan ook door de nootachtige smaak. Hennepzaad is zowel gepeld als ongepeld verkrijgbaar. Ongepeld hennepzaad bevat iets meer voedingsstoffen, maar het verschil hierin is gering. Het grote voordeel van gepeld hennepzaad kopen is dat je de zaden zelf niet meer hoeft te pellen en je deze direct kunt nuttigen. De term superfood wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt maar één ding is zeker, hennepzaad is een heuse superfood die niet mag ontbreken in jouw keukenkastje.

Hoeveel hennepzaad per dag

Als je hennepzaad koopt is het prettig te weten hoe je het aan je dagelijkse voeding toevoegt. Vanwege de nootachtige smaak kun je het gemakkelijk in verschillende recepten gebruiken. Strooi het bijvoorbeeld door een salade of over je smoothie. Ook zijn er verschillende recepten voor koekjes en cakes, waarin hennepzaad verwerkt is. Eet je graag overnight oats in de ochtend? Voeg de zaden dan toe als je de oats uit de koelkast haalt. Ons advies is twee tot drie eetlepels per dag tot je te nemen, voor een optimale ondersteuning van het lichaam.

Hennepzaad voor je gezondheid

Hennepzaad is dus onwijs gezond en je kunt het als een echte superfood zien. Er zijn een aantal belangrijke zaken waardoor hennepzaad zo gezond is. Allereerst, de aminozuren. Deze beïnvloeden de functies van organen, klieren, aders en pezen. Daarbij zijn ze onmisbaar voor het herstel van weefsel, zoals spieren, botten en huid. Sommige aminozuren worden door het lichaam zelf aangemaakt, sommige ook niet. Hennepzaad bevat een uitgebreid aminozuren profiel, waaronder de essentiële aminozuren die ons lichaam zelf niet aanmaakt. Denk hierbij aan Arginine, Leucine en Valine. Naast de aminozuren leveren de vitamine in hennepzaad een onmisbare bijdrage aan je gezondheid. Het is rijk aan onder andere vitamine E, C, C1, B2, B3 en B6. Ook antioxidanten en enzymen zijn in de zaden aanwezig, zoals lecithine wat erg belangrijk is voor een gezonde leverfunctie.

Voedingswaarde

Het is natuurlijk belangrijk om de voedingswaarde van hennepzaad te weten wanneer je het koopt. Bij al onze producten staan de voedingswaarden en het aminozurenprofiel vermeld. Hennepzaad bevat maarliefst 33% plantaardig eiwit en allerlei essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf aanmaakt. Een andere voordelige bijkomstigheid is dat het relatief weinig koolhydraten bevat. Door de combinatie van veel eiwitten en weinig koolhydraten is hennepzaad ontzettend populair onder sporters. 100 gram hennepzaad bevat 33,2 gram eiwit, dit is ten opzichte van andere plantaardige eiwitten erg veel. Wil je meer weten over de voedingswaarde van hennepzaad? Check de blog die wij hierover hebben geschreven.

Hennepzaad bij zwangerschapHennepzaad
17 december 2020

Hennepzaad en zwangerschap

Als je zwanger bent wil je natuurlijk het beste voor je baby. Het is daarom essentieel om goed voor jezelf te zorgen. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Nu de…
Hennepzaad smoothieHennepzaadRecepten
20 november 2020

Hennepzaad smoothie

Een hennepzaad smoothie is de ideale manier om dagelijks alle essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft binnen te krijgen. Door hennepzaad in een smoothie te verwerken voeg je talloze…
De voordelen van hennepzaadHennepzaad
4 december 2021

De voordelen van hennepzaad

Zijn de voordelen van hennepzaad echt zo fantastisch als dat de meeste mensen beweren of is het een hype die ook weer overwaait? Wij zijn ervan overtuigd dat het zeker…