Skip to main content

Het coronavirus, daar hebben we de komende tijd zeker nog mee te maken. Uit de eerste golf is duidelijk geworden dat mensen met overgewicht een groter risico lopen om op de Intensive Care terecht te komen. Een goede gezondheid in 2021 is daarom nog belangrijker.

 

Overgewicht en corona

Tijdens de eerste golf viel op dat driekwart van de patiënten op de Intensive Care overgewicht had. Mensen met overgewicht hebben te maken met een grotere hoeveelheid buikvet dan mensen zonder overgewicht. Hierdoor raken allerlei hormonen verstoord, worden er ontstekingsstoffen aangemaakt en is je afweersysteem chronisch uit balans. Ook is het zo dat mensen met zeer ernstig overgewicht lastiger te beademen zijn, waardoor dit een grotere aanslag op het lichaam heeft. Een duidelijke wake up call dus wanneer je last hebt van overgewicht om er nu echt mee aan de slag te gaan. Zie 2021 als een nieuwe kans om een gezond gewicht te bereiken en je weerbaarder te maken tegen ziektes. Wil je meer weten over hoe jij jezelf een gezonde, natuurlijke levensstijl aanleert? Vraag dan nu onze Back to Basic Lifestyle Guide aan.

 

Vet verliezen en afvallen

Vet is niet zomaar een laagje extra. Het is een orgaan waarin hormonen en ontstekingsstoffen worden gemaakt, aldus Van Rossum (hoogleraar obesitas en internist bij het Erasmus MC) (1). Vet zorgt ervoor dat het immuunsysteem minder goed werkt. Van Rossum stelt ook dat uit nieuw onderzoek is gekomen dat de afweer van mensen met obesitas al beter gaat functioneren als ze 5% van hun gewicht afvallen. Oftewel, de hoogste tijd om iets aan het overgewicht te gaan doen en 2021 gezonder in te steken dan de afgelopen jaren.

 

Wat betekent gezonder leven voor mij?

Een betere gezondheid, het is te makkelijk om te zeggen je moet gezonder eten en meer bewegen. Ja, dit is absoluut heel erg belangrijk en het gaat ook zeker een bijdrage leveren als jij een betere gezondheid wilt krijgen in 2021. Daarnaast is het belangrijk naar jouw persoonlijke situatie te kijken. Slik je bijvoorbeeld bepaalde medicijnen die de eetlust bevorderen of de vetverbranding remmen? Hoe gaat het met je hormoonhuishouding en zit overgewicht misschien in de familie? Dit betekent gelukkig allemaal niet dat jij geen gezonder leven kunt krijgen. Zorg er alleen wel voor dat je een gezonde levensstijl kiest die bij jou past én dat je de verwachtingen die je hebt afstemt op de situatie waarin je zit. Begin met kleine stappen die behapbaar zijn, iedere dag opnieuw en je zult als snel verbetering merken.

 

Tips voor een een betere gezondheid in 2021

Wil jij je in 2021 behoeden voor nare ziektes en zorgen dat jouw lichaam sterk genoeg is om snel te herstellen wanneer het toch getroffen wordt door een virus? Dan is het de hoogste tijd om te gaan voor een betere gezondheid. Voldoende beweging is hierbij super belangrijk. Je hoeft niet gelijk de sportschool in te rennen om je daar volledig in het zweet te werken, wanneer je dit nooit eerder hebt gedaan. Kijk eerst eens of je iedere dag een half uur kunt gaan bewegen door bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen. Wanneer jij nu niet tot nauwelijks beweegt, kan dit al een wereld van verschil maken. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Laat snelle koolhydraten staan en kies voor eiwitrijke voeding. Kijk ook eens of je wat meer natuurlijk kunt eten, zoals groenten en fruit. Deze producten zijn niet verzurend voor je lichaam en zorgen ervoor dat jouw lichaam een minder fijne plek is voor ontstekingen. Er zijn een heel aantal essentiële vitamines en aminozuren die je lichaam nodig heeft maar die lastig uit voeding te halen zijn. Daarom kun je ook kiezen voor een of meerdere supplementen. Let hierbij wel op, dat dit altijd een aanvulling en geen vervanging voor gezonde voeding is.

 

Primal Health voor een gezonder leven

Bij Primal Health staan wij voor een duurzame, natuurlijke levensstijl. Ons motto is niet voor niets ‘back to basic’. We gaan terug naar de basis en kijken wat ons lichaam nodig heeft. Daarom hebben wij de All Vegan Immune Booster ontwikkeld. Dit is een supplement met een optimale samenstelling van essentiële vitamines en mineralen en dit alles vanuit een plantaardige bron. De All Vegan Immune Booster ondersteunt je immuunsysteem, je weerstand en de werking van bloedvaten. Daarnaast draagt het bij aan de instandhouding van sterke spieren, botten en tanden. Al met al, een zeer divers supplement om je algehele gezondheid te ondersteunen. In onze webshop vind je meer informatie over dit product.