Skip to main content

Eiwitrijke veganistische koeken met kikkererwten klinkt misschien niet direct als een heerlijke traktatie, maar dat is het wel! Kikkererwten ken je waarschijnlijk al van hummus of als extra toevoeging aan een gerecht. Naast het feit dat ze ontzettend lekker zijn heeft deze peulvrucht ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Zo bevat de kikkererwt heel veel belangrijke vitamine en mineralen en zal je sneller een voldaan gevoel ervaren door de hoeveelheid eiwitten en voedingsvezels. Een lekkere verantwoorde snack dus!

Smeuïge veganistische koeken met kikkererwten

Deze veganistische eiwitrijke koeken met kikkererwten bevatten enkel natuurlijke plantaardige ingrediënten en zijn heerlijk smeuïg. Door de koek- en speculaaskruiden passen ze perfect bij deze tijd van het jaar, maar eigenlijk zijn ze het hele jaar door heerlijk. Doordat deze snack veel eiwitten bevat door de eiwitpoeder en de kikkererwten, zal je na het eten niet snel meer trek krijgen. Eiwitten bevorderen daarnaast ook het spierherstel na een training. En voor degene die niet van de smaak van deze peulvrucht houden, geen zorgen. Doordat alles gemixt wordt proef je nauwelijks de kikkererwten terug in deze veganistische koeken. De koeken blijven redelijk zacht doordat er geen gebruik wordt gemaakt van eieren.

veganistische eiwitrijke koeken

Ingrediënten voor 9 grote veganistische koeken

240 gram kikkererwten
2 tl vanille extract
2 tl koek- en speculaaskruiden
150 gram 100% pindakaas
20 gram All Vegan Protein vanille
60 gram kokosbloesemsuiker
1 tl bakpoeder
Snufje zout
40 gram 85% chocolade

Bereidingswijze van de veganistische koeken met kikkererwten

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in een blender of keukenmachine. Meng het tot een egaal mengsel. Bij het gebruik van een blender kan het helpen om een klein scheutje water toe te voegen.
  3. Hak ondertussen de chocolade in kleine stukken.
  4. Meng het mengsel met de chocolade samen in een kom.
  5. Breng telkens met een lepel een beetje van het beslag aan op een bakplaat en smeer uit tot ronde vormen met de achterkant van de lepel. Ga door tot het beslag op is.
  6. Bak de koeken af in 15 – 17 minuten.

Veganistische kikkererwten koeken

Na het bakken kan je de eiwitrijke veganistische koeken met kikkererwten het beste in de koelkast bewaren. Zo blijven ze minimaal 5 dagen goed. De koeken zijn het lekkerst wanneer ze nog een beetje warm zijn. Stop ze daarom telkens voor het snacken even een paar minuten in de oven voor het lekkerste resultaat.

Dat veganistische recepten ontzettend lekker kunnen zijn hoeven we jou waarschijnlijk niet meer te vertellen. Eigenlijk is vrijwel elk gerecht plantaardig te maken, zoals deze heerlijke veganistische chocolade wentelteefjes.

Voedingswaarde per koek:

182 kcal – 10 gram vet – 13 gram koolhydraten – 8 gram eiwitten