Skip to main content
Eiwitpoeder gebruiken, is het nodig? Als je actief bezig bent met gezondheid, sporten of afvallen hoor je waarschijnlijk vaak de term eiwitpoeder. Het wordt vaak gezien als een wondermiddel om snel meer spieren te kweken of vet te verliezen. Laten we gelijk met de deur in huis vallen, het is geen wondermiddel. Maar het gebruiken van eiwitpoeder is wel een handige manier om eenvoudig meer eiwitten binnen te krijgen. En van meer eiwitten kan jij weer een hoop voordelen ervaren. Een eiwitshake met water of melk kan alleen na een tijd wel vervelen, dus gelukkig zijn er nog een hoop andere manieren om eiwitpoeder te gebruiken. Eiwitpoeder kan je bijvoorbeeld gebruiken in een lekker recept. In deze blog geven wij een aantal aanraders. Ook beantwoorden wij de vraag hoeveel eiwitpoeder je nu eigenlijk moet gebruiken.

Waarom eiwitpoeder gebruiken?

Eiwitpoeder kan je gebruiken als een supplement wanneer je merkt dat je behoefte hebt aan meer eiwitten. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je fanatieker bent gaan sporten en meer spieren wil krijgen. Wanneer je geen vlees of dierlijke producten meer eet (veganistisch of vegetarisch) kan eiwitpoeder jou ook helpen. Doordat je sneller een verzadigd gevoel ervaart door eiwitrijk te eten, kan eiwitpoeder daarnaast ook helpen bij het afvallen. Er is ondertussen voldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van eiwitpoeders en daaruit blijkt telkens weer dat het werkt, maar het is geen magie. Kamel Patel, de co-founder van examine.com, geeft aan dat een eiwitpoeder gebruiken niet per se beter is voor spiergroei dan voeding. Het gaat volgens hem om het gemak. En zijn we daar niet allemaal naar op zoek in een druk leven, meer gemak waar mogelijk.

Primal Health eiwitpoeder gebruiken

Verschillende soorten eiwitpoeders

Doordat de consumenten behoefte verandert naar meer gemak zijn er ook een hoop eiwitpoeders bij gekomen op de markt. Als resultaat dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je op letten als je een eiwitpoeder koopt? Allereerst is er een verschil tussen dierlijke eiwitten (whey) en plantaardige eiwitten. Plantaardige eiwitten hebben een heleboel voordelen voor jou maar ook voor de dieren en het milieu. Daarnaast hoef je je bij een plantaardige eiwitpoeder geen zorgen te maken over het gebruik van hormonen of antibiotica. Het is wel noodzakelijk om er op te letten dat jouw eiwitpoeder alle essentiële aminozuren bevat. Hennep proteïne is rijk aan Omega-3 vetzuren, deze vetzuren zijn een belangrijke brandstof voor het menselijk lichaam en ondersteunen de hersenen.

Hoe eiwitpoeder gebruiken?

Eiwitpoeder gebruiken kan op verschillende manieren, het is een veelzijdige product. Je kunt het gebruiken om een shake te maken met water en/of (plantaardige) melk. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor de All Vegan Protein is 1 tot 3 shakes per dag. Voor meer variatie en voedingsstoffen kan je ook bijvoorbeeld fruit toevoegen. Een andere manier is om de eiwitpoeder te gebruiken door je ontbijt, zo kan je het mengen met je yoghurt/kwark of havermout. Hierdoor geef je jouw ontbijt een lekkere nieuwe smaak. Daarnaast zijn er ook een aantal heerlijke recepten waar eiwitpoeder in is verwerkt, wat dacht je bijvoorbeeld van bosbessen proteïne pannenkoekjes, een vanille fruitcake of zelfs een eiwitrijke chocolade milkshake.