Skip to main content

Zijn de voordelen van hennepzaad echt zo fantastisch als dat de meeste mensen beweren of is het een hype die ook weer overwaait? Wij zijn ervan overtuigd dat het zeker geen hype is en dat de zaden een zeer positief effect hebben op je algehele gezondheid. Dat leggen we natuurlijk graag aan je uit!

Voordelen van vitamines in hennepzaad

Hennepzaad bevat ontzettend veel vitamines die een positief effect hebben op je gezondheid. Neem bijvoorbeeld de vitamine B die er in aanwezig is, dit zorgt voor een optimale energiehuishouding. Vitamine E heeft invloed op de stofwisseling in cellen en biedt bescherming aan de bloedbaan, cellen en het weefsel. Ook bevat hennepzaad vitamine C wat als antioxidant werkt en de opname van ijzer gemakkelijker maakt. Je kunt je voorstellen dat de rijke hoeveelheid aan vitamines in hennepzaad een hoop voordelen hebben voor jouw lichaam. Maar er is meer!

Mineralen in hennepzaad

Naast vitamines zijn er in hennepzaad ook verschillende mineralen aanwezig die een belangrijke rol spelen voor onze gezondheid. Deze mineralen zorgen voor onze energiehuishouding en voor een normale groei en ontwikkeling. Maar de minderalen in hennepzaad hebben nog meer voordelen. Zo bevatten de kleine zaadjes onder andere calcium, fosfor, ijzer, magnesium en zink. Calcium draagt bij aan de opbouw en het onderhoud van onze botten en het gebit. Daarbij heeft het invloed op de werking van zenuwen en spieren. Fosfor heeft weer invloed op de energievoorziening in ons lichaam en levert daarnaast ook een bijdrage aan sterke botten.

 

De voordelen van hennepzaad

Magnesium is daarnaast belangrijk voor onze geestelijke gezondheid en energiestofwisseling. Ook speelt magnesium een rol bij de overdracht tussen zenuwprikkels. Zink levert een bijdrage aan onze weerstand, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes. Dit is slechts een greep van de mineralen die terug te vinden zijn in hennepzaad. Zoals je kunt lezen leveren de aanwezige mineralen in hennepzaad een hoop voordelen voor jouw gezondheid.

Omega-3 en -6 balans in hennepzaad

In hennepzaad is de juiste verhouding omega-3 en omega-6 aanwezig. In ons westerse voedingspatroon eten wij teveel omega-6 vetzuren.  Deze vetzuren kunnen voor nare ontstekingen in ons lichaam kan zorgen. Door de juiste balans in vetzuren kan hennepzaad bijdragen aan een gezonde huid, goede werking van onze gewrichten en hart- en bloedvaten. Daarnaast hebben deze vetzuren in hennepzaden ook een voordeel voor ons geheugen.

Voordelen van essentiële aminozuren in hennepzaad

Bovendien bevatten de essentiële aminozuren in hennepzaad een aantal voordelen. Aminozuren kun je zien als de bouwstenen voor eiwitten in lichaamscellen. Essentiële aminozuren zijn aminozuren die niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. Je dient deze daarom uit voeding te halen. Hennepzaad bevat belangrijke essentiële aminozuren, zoals Arginine, Leucine en Valine. Aminozuren spelen een rol bij onder andere het vervoeren en de opslag van voedingsstoffen, de aanmaak van cellen en onze spijsvertering. Maar ze helpen ook bij de energieproductie en de opbouw en het onderhoud van spieren. Daarnaast hebben de aminozuren invloed op de aanmaak van bindweefsel en de groei van onze botten. Je kunt je waarschijnlijk voorstellen dat het belangrijk is voldoende essentiële aminozuren binnen te krijgen. In onze webshop vind je onze Natural Green Hearts, hierbij staat het aminozuren profiel van hennepzaad verder uitgeschreven.

Zelf ervaren wat de voordelen van hennepzaad met jou doet? Door de nootachtige smaak voeg je het gemakkelijk toe aan je dagelijkse voeding. Onze favoriete hennepzaad recepten vind je hier.

Leave a Reply