Skip to main content

Hennepzaad staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Het is een bekende superfood en bevat zeer veel essentiële voedingsstoffen. Niet gek dat hennepzaad zo populair is. Maar hoe werkt de ontstekingsremmende werking van hennepzaad?

 

Wat zijn ontstekingen?

Ontstekingen zijn afweerreacties van je lichaam. Ze ontstaan doordat witte bloedcellen vechten tegen bacteriën of virussen die je lichaam proberen binnen te dringen. Deze afweerreactie wordt geregeld door je immuunsysteem, dat in actiemodus gaat om het lichaam te beschermen. Daarnaast kan een ontsteking ook ontstaan door een verwonding of spierverrekking. Hierdoor ontstaat er een pijnlijke en gezwollen plek. Het immuunsysteem gaat vervolgens aan de slag om je lichaam te herstellen. Om ontstekingen te voorkomen en snel te laten verdwijnen is het immuunsysteem dus van cruciaal belang. Hier kunnen we het bruggetje maken naar hennepzaad. 

 

Waarom is hennepzaad ontstekingsremmend?

Hennepzaad is rijk aan gezonde vetten en vetzuren, zoals linolzuur (omega-6) en alfa-linoleenzuur (omega-3). Dit zorgt ervoor dat de  juiste balans tussen deze twee vetzuren behouden blijft. Samen helpen omega-3 en omega-6 vetzuren ontstekingen in het lichaam te verminderen. Daarnaast bevat hennepzaad veel plantaardige proteïne (eiwitten) en essentiële aminozuren. Ons immuunsysteem is afhankelijk van voldoende eiwitten. Krijg jij te weinig eiwitten binnen, dan kun je niet verwachten dat je immuunsysteem goed optreedt om jouw lichaam gezond te houden. Let op, eiwitten halen we vaak uit verzurende voedingsmiddelen, terwijl deze voedingsmiddelen ontstekingen juist uitlokken. Hennepzaad daarentegen is basisch, waardoor je hier geen last van hebt. Een win-win! De zaden zijn dus eiwitrijk, basisch en bevatten de benodigde vetten en aminozuren om je immuunsysteem optimaal te laten functioneren.

 

Hennepzaad effectief bij verschillende ziektes

Door de ontstekingsremmende werking van hennepzaad kan het helpen bij het voorkomen en het behandelen van verschillende ziektes. Denk aan metabool syndroom, maar ook diabetes 2 en artritis. Ook voor verschillende hartziektes en niet-alcoholgerelateerde leververvetting is hennepzaad effectief, vanwege de ontstekingsremmende werking.

 

Vegan hennepzaad werking

Wanneer je veel sport, heeft je lichaam extra ondersteuning nodig om snel te herstellen. Het nemen van hennepzaad is dan een goede, verantwoorde keuze. Hiermee herstel je sneller en voorkom je ontstekingen die kunnen ontstaan door zware inspanning.

Lees de blog over de voedingswaarde van hennepzaad om meer inzichten te krijgen wat hennepzaad voor jouw lichaam kan betekenen. Wil je zelf de voordelen ervaren? Bestel dan online de Natural Green Hearts. In onze supplementenshop zijn ook lekkere recepten te vinden met hennepzaden. Wat dacht je van de hennepzaad smoothie? We horen graag wat jij ervan vindt. 

Naast hennepzaad, zijn er meer ontstekingsremmende producten. Lees hierover meer in onze blog. 

Leave a Reply