Skip to main content

Hennepzaad staat bekend om zijn positieve voedingswaarde, van eiwitten tot essentiële aminozuren en de juiste balans tussen omega-3, -6 en -9. Je vindt het allemaal in hennepzaad. Daarnaast heeft het een nootachtige smaak, waardoor je het super makkelijk verwerkt in verschillende recepten. Wil je de recepten zelf proberen? Bestel dan de Natural Green Hearts in onze webshop. 

1. Hennep pindakaas bar 

Zin in een vullende bar om je lekkere trek te stillen? Maak dan deze bars vol eiwitten en gezonde vetten. 

Ingrediënten1:  

  • 300 gram havermout 
  • 50 gram hennepzaad 
  • 50 gram chiazaad 
  • 25 gram lijnzaad 
  • 100 gram amandelen 
  • 120 ml ahornsiroop 
  • 175 gram (ongezoete) appelmoes
  • 175 gram pure pindakaas 
  • 120 ml gesmolten kokosolie 

Begin met het klein maken van de lijnzaad en de amandelen in de keukenmachine. Vervolgens gaan alle droge ingrediënten in een mengkom. In een ander kom worden alle natte ingrediënten samengevoegd. Zorg dat alle ingrediënten goed zijn gemengd voordat je de verschillende kommen samenvoegt. 

Er ontstaat een plakkerige massa. Schep die in een schaal, druk het mengsel stevig aan en plaats de schaal 45 minuten in de vriezer. 

Na het opstijven in de vriezer kun je de bars direct in de juiste grootte snijden. Eet ze direct,   bewaar ze in een vershoudbakje in de koelkast of vriezer voor een later moment.

2. Pesto hennepzaad met bloemkool

Pesto, we kennen het allemaal wel met basilicum, parmezaanse kaas en natuurlijk pijnboompitjes. Deze pesto is anders, hij is vegan en gezond! 

Ingrediënten2:  

  • 2 grote eetlepels hennepzaad 
  • 1 teentje knoflook 
  • Een grote hand boerenkool blaadjes
  • 2 eetlepels citroensap 
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie 
  • Zeezout en versgemalen peper 

Wanneer je alle ingrediënten bij elkaar hebt is het vervolg vrij simpel. Maak eerst de hennepzaden en de knoflook fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens de boerenkool toe en daarna het citroensap samen met een flinke mespunt peper en zout. Maal dit met de keukenmachine fijn en laat tijdens het draaien van het mes de olijfolie erover sprenkelen. Om het bittere randje van de boerenkool eraf te halen kun je als laatste nog een beetje honing of ahornsiroop toevoegen. Voila, een heerlijke vegan, noten- en glutenvrije pesto!

3. Hennepzaad pudding

Deze heerlijke pudding kun je zowel als ontbijt als dessert serveren. Het mooie is dat je er ook maar 6 ingrediënten voor nodig hebt en een keukenmachine. Klinkt makkelijk toch? Daarbij zit dit gerecht boordevol antioxidanten, kalium, omega-3 vetzuren en alle 20 aminozuren om het lichaam te ondersteunen. 

Ingrediënten voor 3 porties3

  • 2 bananen
  • ⅛ theelepel gemalen kaneel  
  • 2 kopjes rood fruit 
  • 2 eetlepels kokos- of amandelmelk 
  • Naar smaak ahornsiroop of ontpitte dadels 
  • 2 eetlepels hennepzaden
  • 2 eetlepels chiazaad

Mix de bananen, het rood fruit en de melk samen in een keukenmachine. Proef even of het de juiste smaak voor je heeft en voeg eventueel wat ahornsiroop of dadels toe. Vervolgens voeg je de hennepzaad, chiazaad en de kaneel toe en meng je alles goed door elkaar. Giet de substantie in drie verschillende wekpotjes (1 weckpot per persoon) en zet het minstens 2 uur in de koelkast.

Tip! Je kunt het ook de avond van te voren maken en het ‘s ochtends direct nuttigen. De pudding is in de koelkast 3 tot 4 dagen houdbaar. 

Bestel eenvoudig zaden via deze hennepzaden shop.

4. Groene smoothie

We kennen allemaal wel een recept voor een groene smoothie. Toch is deze de moeite waard om in je receptenboek op te nemen. Door het toevoegen van hennepzaad is deze smoothie rijk aan eiwitten, gezonde vetten en vezels. Vaak wordt yoghurt gekozen om toe te voegen aan een smoothie, maar dat is in dit geval niet nodig! 

Ingrediënten voor twee smoothies4

  • 3 eetlepels hennepzaad
  • 130 ml gekoeld kokoswater (eventueel later extra toevoegen om de smoothie te verdunnen) 
  • 1,5 hand spinazie 
  • 2,5 cm geschilde gember 
  • 120 gram bevroren ananasstukjes 

Stop alle ingrediënten op bovenstaande volgorde in een blender en pureer tot er een gladde smoothie structuur ontstaat. 

Heb jij nu zelf een lekker hennepzaad recept dat nog aan dit lijstje ontbreekt? Laat het ons dan zeker even weten! 

Leave a Reply